Sobre l'Agustí


Agustí Asensio i Saurí (Cardedeu, 25 d'abril de 1949 - Barcelona, 1 d'agost de 1994) és un il·lustrador català de llibres per a infants de formació autodidàctica.

Els seus pares foren els masovers de la torre modernista Can Cortés de Cardedeu. De ben jove va prendre la decisió de ser dibuixant i amb 16 anys s'incorporà a treballar als Estudios Macián de Barcelona com a intercalador per a la pel·lícula de dibuixos animats El mago de los sueños. Posteriorment, va col·laborar en revistes com Matarratos, El DDT, Mortadelo y Filemón, per a les quals creà personatges com Nicasio, pintor moderno, 1968, La traviesa Filo y su genio Cirilo, 1970, i també acudits. En aquesta època signava amb el pseudònim "Asen". L'any 1972, juntament amb l'escriptora Mercè Company es van establir a la Vila de Gràcia (Barcelona) on hi van viure i van muntar el seu estudi. Les filles, Gisela (1974) i Nona (1981), foren una gran font d'inspiració per a l'obra conjunta de 87 títols que tots dos van crear.

Va obtenir nombrosos premis, com ara el Premi Crítica Serra d'Or (1983) per En Gil i el paraigua màgic i el mateix premi l'any 1986, per La Nana Bunilda menja malsons. El premi a la millor il·lustració de la Generalitat de Catalunya l'any 1988 fou pel títol Àngela Ratuca, missatgera exprés, entre d'altres.

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar